Møn - Dark Sky

Møn - Dark Sky

Dark Sky Møn billedarkivet

Møn eller Nyord er nogle af stederne hvor du kan opleve fænomenet "Dark Sky" - en nattehimmel overstrøet med stjerner, et kig til mælkevejen på en helt sort himmel og næsten uden lysforurening.

Minimal Lysforurening

Hvis du er til "Dark Sky", så tag til Møns Klint, hvor lysforureningen er minimal og hvor oplevelsen af millioner af lysende stjerner er intakt.

Møn og Nyord er nemlig nogle af de få steder i Danmark, hvor det stadig er muligt at opleve fænomenet "Dark Sky", og netop derfor er der en gruppe lokale ildsjæle, der gør alt, hvad de kan for at formidle omkring fænomenet og gøre oplevelsen tilgængelig for alle.

Muligheden for at opleve Dark Sky er helt klart størst fra september til marts, hvor der er mange mørke timer.

Dark Sky definitionen - Dark Sky er to fænomener på en gang

1) Et område, hvor de rette forhold er gældende - dvs. minimal lysforurening. Her er det muligt at se en helt klar og sort stjernehimmel øverstrøet med stjerner og en klart defineret mælkevej.

2) En gruppe af forening, der arbejder sammen om at bevare stjernehimlen og nattemørket for nutidige og fremtidige generationer. Med større fokus på lysforurening på verdensplan er disse sammenslutninger nødvendige.