Udsigten fra Venligheden til Rønnebæksholm, sydsjællands center for kunst og kultur.

Rønnebæksholm er en herregård i historiske og grønne omgivelser. Historien om Rønnebækshol går helt tilbage til middelalderen.

Den hvide hovedbygning, opført i nygotisk stil, rummer udstillingsrum, kunstværksted, café og butik. Billedskolen Næstved og Talentskolen holder til i de gamle avlsbygninger ved indgangen til parken.

Rønnebæksholm er også en kunsthal hvor der hvert år vises fire udstillinger. Hovedvægten er på samtidskunst. 

I Herskabsstalden og i den restaurerede vognport samt den gamle stald, afholdes der foredrag, koncerter og konferencer. Parken og gårdspladsen ved hovedbygningen danner ramme om Havemarked og Sankt Hans i sommermånederne og fejring af Grundtvigs fødselsdag med korsang i september.

Pavillonen “Venligheden”, blev opført af ejer Marie Toft lod til sin mand digteren N.F.S. Grundtvig i 1850’erne, ligger i parkens sydøstlige hjørne.

I den sydlige del af parken ligger den 6000 m2 store Herregårdshave, en fantastisk køkkenhave efter fransk tilsnit.
Rønnebæksholm Udsigten fra Venligheden til Rønnebæksholm, sydsjællands center for kunst og kultur. Rønnebæksholm er en herregård i historiske og grønne omgivelser. Historien om Rønnebækshol går helt tilbage til middelalderen. Den hvide hovedbygning, opført i nygotisk stil, rummer udstillingsrum, kunstværksted, café og butik. Billedskolen Næstved og Talentskolen holder til i de gamle avlsbygninger ved indgangen til parken. Rønnebæksholm er også en kunsthal hvor der hvert år vises fire udstillinger. Hovedvægten er på samtidskunst. I Herskabsstalden og i den restaurerede vognport samt den gamle stald, afholdes der foredrag, koncerter og konferencer. Parken og gårdspladsen ved hovedbygningen danner ramme om Havemarked og Sankt Hans i sommermånederne og fejring af Grundtvigs fødselsdag med korsang i september. Pavillonen “Venligheden”, blev opført af ejer Marie Toft lod til sin mand digteren N.F.S. Grundtvig i 1850’erne, ligger i parkens sydøstlige hjørne. I den sydlige del af parken ligger den 6000 m2 store Herregårdshave, en fantastisk køkkenhave efter fransk tilsnit.