loader

Giclée print og kunsttryk  af malerier for malere og kunstnere

Er du kunstner, kunstmaler eller grafiker og har du brug for at få produceret giclée print af dine malerier og værker, kan jeg hjælpe dig med at reproducere dem som giclée print, eller det mange også kalder kunstprint eller kunsttryk.

 

Indhold:
Valg af leverandør af gicléeprint
Sådan fotograferer jeg dine malerier
Hvad er gicléeprint og hvorfor er det så enestående
Hvilke papirer kan jeg få printet giclée print på?
Hvad koster det at få giclée printet?

“Gicléeprintet eller kunstprintet skal være af så høj kvalitet, at kunstneren, og kunden, får oplevelsen af at stå med noget i hånden, der er tæt på at ligne det originale maleri”

Men hvorfor vælge lige netop mig til at lave dine kunstprint og giclée print?

Det skal du bl.a. fordi jeg har den måske største og længste erfaring i Danmark med reproduktion af kunst til kunstnere, gallerier og museer, en erfaring på over 40 år. Dernæst fordi jeg rådgiver dig omkring papirvalg, formater – og helt afgørende, leverer en kvalitet, som jeg næsten kan love dig at du ikke vil finde andre steder. Jeg har bl.a. lavet reproduktioner for Statens Museum for Kunst, den Hirshsprungske samling og mange danske kunstnere. Og nej, jeg er ikke dyrere end andre selv om jeg har lang erfaring!

Flere af de kunstnere jeg arbejder for, har jeg arbejdet for gennem mange år. Flere har fået printet gicléeprint andre steder, men er til sidst havnet hos mig, fordi de har fundet af at jeg kan noget særligt når det kommer til at reproducere malerierne så de kommer så tæt på originalen som overhovedet muligt. Se priser på giclée print og kunsttryk

Giclee print og kunsttryk

Giclée-print og kunsttryk fra malerier og grafik

Fotografering af malerier og grafik

Affotograferingen af maleriet foregår i flere slags specielt lys, der gengiver både farver og evt. struktur på den rigtige måde. Jeg tager billederne i høj opløsning, så høj opløsning, at selv de mindste detaljer i maleriet er gengivet i giclée printet, lige så skarpt som på din original. Det har nemlig stor betydning for hvor virkelighedstro gengivelsen af billedet er i giclée printet – også selvom det “kun” er en reproduktion. Jeg synes det skal være sådan, at kvaliteten af kunstprintet er så høj at kunden får oplevelsen af at stå med noget der er svært at skelne fra det originale maleri.

Men hvad er gicléeprint egentlig og hvorfor er det så enestående?

Giclée-print er en trykteknik der egentlig betyder at sprøjte blæk med en dyse. I dag er giclée-print en galleri standard indenfor kunstprint og kunsttryk, fordi kvaliteten af farvegengivelsen og farveægtheden er meget høj, specielt for de typer af giclée-print, der udføres med pigmenteret blæk.

Den blæk jeg bruger, er Epsons Ultrachrome K3, som er arkivholdbar og har en garanteret bevarelse af farverne, bag glas, på over hundrede år. Bedre findes det ikke rent trykteknisk, men i sidste ende handler det af mange andre ting, som håndværk, farvestyring og kalibrering af workflow, printere og skærme. Se priser på giclée print og kunsttryk

Hvilke papirer og printmedier kan jeg får printet giclée print på?

Jeg tilbyder både luksus bomuldspapirerne fra Hahnemuhle, Photo Rag, Torchon, William Turner og German Etching, såvel som mere almindelige typer fotopapir i forskellige overflader, papirer som alle giver den samme nøjagtige farvegengivelse, men som i kraft af papirets overflade har hvert sit udtryk og følelse af kvalitet.

Priser på Giclée print, kunsttryk og kunstprint

Priserne på gicléeprint og kunsttryk er for mange afgørende, det er klart. Hahnemühles fine art giclée papirer hører ikke til det billigste papir, men følelsen af kvalitet er også høj når du står med  papiret i hånden. Vil man gå lidt ned af kvalitets- og prisstigen får man stadig rigtig meget i en kvalitet som for langt de fleste er mere end rigeligt. En kvalitet som stadig omfatter den samme farveægthed, holdbarhed og farvegengivelse, blot hedder det ikke Hahnemühle.