loader

Giclée print for malere og kunstnere- Reproduktion af kunst og malerier som kunsttryk

 

Er du kunstner, kunstmaler eller grafiker og har du brug for at få produceret giclée print af dine malerier og værker kan jeg hjælpe dig med at reproducere dem som giclée print eller det mange også kalder kunstprint eller kunsttryk, kært barn….

Men hvorfor vælge lige netop mig til at lave dine kunstprint og giclée print. Det skal du bl.a. fordi jeg har den måske største og længste erfaring i Danmark med reproduktion af kunst til kunstnere, gallerier og museer, over 40 år. Dernæst fordi jeg leverer en kvalitet, som jeg næsten kan love dig at du ikke vil finde andre steder. Jeg har bl.a. lavet reproduktioner for Statens Museum for Kunst, den Hirshsprungske samling og mange danske kunstnere.

Flere af de kunstnere jeg arbejder for, har jeg arbejdet for gennem mange år. Flere har fået printet gicléeprint andre steder, men er til sidst havnet hos mig, fordi de har fundet af at jeg kan noget særligt når det kommer til at reproducere værkerne så de kommer så tæt på originalen som overhovedet muligt. Se priser på giclée print og kunsttryk

Giclee print og kunsttryk

Giclée-print og kunsttryk fra malerier og grafik

Fotografering af malerier og grafik

Fotograferingen, som jeg starter med, foregår i et specielt lys, der gengiver både farver og evt. struktur på den rigtige måde. Jeg arbejder med flere slags lys. Jeg tager bilederne i meget høj opløsning, så selv de mindste detaljer i maleriet er gengivet i giclée printet lige så skarpt som på din original. Det har stor betydning for oplevelsen af billedet på selve giclée printet, også selvom det “kun” er en reproduktion. Jeg synes det skal være sådan, at kvaliteten af kunstprintet er så høj at kunden får oplevelsen af at stå med noget der er meget tæt på at være det originale maleri.

Men hvad er gicléeprint egentlig og hvorfor er det så enestående?

Giclée-print er en trykteknik der egentlig betyder at sprøjte blæk med en dyse. I dag er giclée-print en standard indenfor kunstprint og kunsttryk fordi kvaliteten af farvegengivelsen og farveægtheden er meget høj, specielt for de typer af giclée-print, der udføres med pigmenteret blæk. Den blæk jeg bruger, er Epsons Ultrachrome K3, som er arkivholdbar og har en garanteret bevarelse af farverne, bag glas, på over hundrede år. Bedre findes det ikke. Se priser på giclée print og kunsttryk

Hvilke papirer og printmedier kan jeg får printet giclée print på?

Jeg tilbyder både luksus bomuldspapirerne fra Hahnemuhle, Photo Rag, Torchon, William Turner og German Etching, såvel som mere almindelige typer fotopapir i forskellige overflader, papirer som alle giver den samme nøjagtige farvegengivelse, men som i kraft af papirets overflade har hvert sit udtryk og følelse af kvalitet.

Priser på Giclée print, kunsttryk og kunstprint

Priserne er for mange afgørende, det er klart. Hahnemühles giclée papirer koster desværre en del, men følelsen af kvalitet er også høj når du står med det i hånden. Vil man gå lidt ned af kvalitets- og prisstigen får man stadig rigtig meget i en kvalitet som for langt de fleste er mere end rigeligt. En kvalitet som stadig indbefatter den samme farveægthed, holdbarhed og farvegengivelse, blot hedder det ikke Hahnemühle. Her finder du priserne på giclée-print, kunsttryk og kunstprint.