Giclée print og kunsttryk – reproduktion af kunst & malerier

Er du billedkunstner, kunstmaler eller grafiker, og har du brug for at få produceret giclée print af dine malerier og værker, kan jeg hjælpe dig med at reproducere dem som det mange også kalder kunstprint eller kunsttryk.

 

Indhold:
Valg af leverandør af gicléeprint eller kunsttryk
Sådan fotograferer jeg dine malerier
Hvad er gicléeprint og hvorfor er det så enestående
Hvilke papirer kan jeg få printet giclée print på?
Hvad koster det at få giclée printet?

“Gicléeprintet eller kunstprintet skal være af så høj kvalitet, at kunstneren, og kunden, får oplevelsen af at stå med noget i hånden, der er tæt på at ligne det originale maleri”

Men hvorfor vælge lige netop mig til at lave dine kunstprint og giclée print?

Det skal du bl.a. fordi jeg har fyrre års erfaring i Danmark med reproduktion af billedkunst til kunstnere, gallerier og museer. Dernæst fordi jeg rådgiver dig omkring papirvalg, formater – og helt afgørende, leverer en kvalitet, som jeg næsten kan love dig at du ikke vil finde andre steder. Jeg har bl.a. lavet reproduktioner for Statens Museum for Kunst, den Hirshsprungske samling og mange danske kunstnere. Og nej, jeg er ikke dyrere end andre selv om jeg har lang erfaring!

Flere af de kunstnere jeg arbejder for, har jeg arbejdet for gennem mange år. Flere har fået printet andre steder, men er til sidst havnet hos mig, fordi de har fundet ud af at jeg kan noget særligt når det kommer til at reproducere malerierne, så de kommer så tæt på originalen som overhovedet muligt. Se priser på giclée print og kunsttryk

Fotografering af malerier og grafik

Giclee print og kunsttryk

Giclée-print og kunsttryk fra malerier og grafik

Affotograferingen af maleriet foregår med specielt lys, der gengiver både farver og evt. struktur på den rigtige måde. Jeg tager billederne i så høj opløsning, at selv de mindste detaljer i maleriet er gengivet i giclée printet og lige så skarpt som på din original. Det har nemlig stor betydning for hvor virkelighedstro gengivelsen af billedet er i giclée printet – også selvom det “kun” er en reproduktion. Jeg synes det skal være sådan, at kvaliteten af kunstprintet er så høj at kunden får oplevelsen af at stå med noget der er svært at skelne fra det originale maleri.

Efter selve fotograferingen af dit maleri går jeg i gang med redigering og evt. prøvetryk. Redigeringen, som er individuel fra maleri til maleri, sikrer at farver og kontrast i det færdige print står så tæt på det originale værk som overhovedet muligt. Behovet for redigering afhænger af hvordan kameraet ser de valgte pigmenter, farver og af billedets kontrast. Er der skønhedsfejl, skader eller andre ting der skal rettes til, sker dette også i redigeringen inden jeg laver evt. prøvetryk.

Men hvad er gicléeprint egentlig og hvorfor er det så enestående?

Print af kunsttryk

Print af kunsttryk med pigment

Giclée-print er en trykteknik der egentlig betyder at sprøjte blæk med en dyse. I dag er denne type print nærmest en galleri standard indenfor kunstprint og kunsttryk, fordi kvaliteten af farvegengivelsen og farveægtheden er meget høj, specielt for de typer af giclée-print, der udføres med pigmenteret blæk.

Den blæk jeg bruger, er en 12 farve printteknik med netop pigmenteret blæk, som er farveægte, arkivholdbar, og som har en garanteret bevarelse af farverne. Bag glas, på over hundrede år. Bedre findes det ikke rent ptintteknisk, men i sidste ende handler det om mange andre ting, som håndværk, redigering, farvestyring og kalibrering af workflow, printere og skærme. Se priser på giclée print og kunsttryk

Hvilke papirer og printmedier kan jeg får printet giclée print på?

Jeg tilbyder både luksus bomuldspapirerne fra Hahnemuhle, papirer som Photo Rag, Torchon, William Turner og German Etching, såvel som fine art papirer fra Canon, men også mere almindelige typer fotopapir i forskellige overflader, papirer, som alle giver den samme nøjagtige farvegengivelse, men som i kraft af papirets overflade har hvert sit udtryk og følelse af kvalitet.

Priser på Giclée print, kunsttryk og kunstprint

Priserne på gicléeprint og kunsttryk er for mange afgørende, det er klart. Prisen for reproduktion af dine malerier består af tre dele, affotografering, redigering og til sidst selve gicléeprintet. De første to dele er obligatoriske men for mange er det helt afgørende valg printmediet, altså papiret. Dét valg hjælper jeg dig med at træffe. Uanset hvad du vælger i første omgang kan du altid ombestemme dig hvis du ændrer mening. Hahnemühles fine art papirer hører til det absolut bedste og smukkeste. Hahnemühle hører heller ikke til det billigste papir, men følelsen af kvalitet er også høj når du står med  papiret i hånden uanset hvilket af dem man vælger.

Vil man gå lidt ned af kvalitets- og prisstigen får man stadig rigtig meget i en kvalitet som for langt de fleste er tilstrækkeligt. En kvalitet, som stadig omfatter den samme trykteknik, altså gicléetryk, farveægthed, holdbarhed og farvegengivelse, blot hedder det ikke Hahnemühle.

Læs mere: 9 ting du skal vide om kunstprint